Learath2

Keyboard layout problem

8 posts in this topic

I have a Windows 7 with a US Keyboard as server and a Mac OSX client with a Turkish Keyboard im using as client. I tried changing the layout on client side too but it didnt work. Expected: "`[email protected]#$%^&*()_+" Client (US): "\ 1234567890=0N!Q#$%H^_*(+$" Client (TR PC): ", 1234567890-0N!Q^+%H&?()_+" Expected: "qwertyuiop[]\QWERTYUIOP{}|" Client (US): "qwertyuiop89-QWERTYUIOP&)+" Client (TR PC): "qwertyuıop89*QWERTYUIOP/=_" Expected: "asdfghjkl;'ASDFGHJKL:"" Client (US): "asdfghjkl\2ASDFGHJKL?±" Client (TR PC): "asdfghjkl,2ASDFGHJKL:é" Expected: "zxcvbnm,./ZXCVBNM<>?" Client (US): "zxcvbnm\/7ZXCVBNM±!_" Client (TR PC): "zxcvbnm,.7ZXCVBNMé!? It just makes no sense especially the weird space after the ` key. I just can not see the connection really :/. The numpad symbols and the letters capital or not seem to work fine. As i use both machines for programming this makes it impossible. Help pls? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
You may be using the US/English International keyboard layout. Please try setting it to the US English (non-international) layout on the client and see if the situation improves?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am having a similar issue - but completely reversed. I use Programmers DVORAK on both my windows machine and a linux box (which I just switched to from windows). It seems that even though they are both using the same layout - when typing across synergy it comes out as QWERTY!? This doesn't happen all the time though - and I can't figure out what triggers it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
@Learath2 et al, I'm on Mac OS 10.11.2 with Norwegian and US English (not intl) as input languages, and this issue was driving me nuts! I ended up using Synergy mainly for mouse activities and used remote desktop (NoMachine) if I had to type anything beyond letters. Upon discovering this thread, I just made the following observations: - When the server is set to English input, the characters are messed up on the client mac, in any language. - However, if I switch server input to Norwegian, both languages work fine on the client side! I'm guessing that Synergy as a bad mapping table for the input languages - hopefully they'll fix the bug soon. Let me know if that helps. Cheers, Eirik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now