Sign in to follow this  
Ricardo Chapa

Intermittent Disconnects

6 posts in this topic

I am running into issues where the Synergy Server machine is displaying the following error message, and disconnects all clients. Rebooting will fix this error, but it is annoying. My setup. Server: Win7 32 bit Client: Ubuntu 14.04 64 bit Client: Win10 64 bit I have noticed instability issues with the Ubuntu client since build 1.7.3, where it will periodically disconnect. I have less disconnects if I compile the source, versus using the prebuilt binary. [2015-09-28T16:37:59] INFO: backing off, wait=10s, failures=26 [2015-09-28T16:38:09] INFO: starting new process [2015-09-28T16:38:09] INFO: activeDesktop:Default [2015-09-28T16:38:09] INFO: starting new process [2015-09-28T16:38:09] INFO: drag and drop enabled [2015-09-28T16:38:09] ERROR: failed to load plugin 'ns.dll', expected version 1.3 but was unknown [2015-09-28T16:38:09] ERROR: failed to init synwinhk.dll, another program may be using it [2015-09-28T16:38:09] INFO: restarting your computer may solve this error [2015-09-28T16:38:09] FATAL: failed to start server: unable to open screen [2015-09-28T16:38:10] ERROR: failed to launch, error: process immediately stopped [2015-09-28T16:38:10] INFO: backing off, wait=10s, failures=27 [2015-09-28T16:38:20] INFO: starting new process [2015-09-28T16:38:20] INFO: activeDesktop:Default [2015-09-28T16:38:20] INFO: starting new process [2015-09-28T16:38:20] INFO: drag and drop enabled [2015-09-28T16:38:20] ERROR: failed to load plugin 'ns.dll', expected version 1.3 but was unknown [2015-09-28T16:38:20] ERROR: failed to init synwinhk.dll, another program may be using it [2015-09-28T16:38:20] INFO: restarting your computer may solve this error [2015-09-28T16:38:20] FATAL: failed to start server: unable to open screen [2015-09-28T16:38:21] ERROR: failed to launch, error: process immediately stopped [2015-09-28T16:38:21] INFO: backing off, wait=10s, failures=28

Share this post


Link to post
Share on other sites
When Ubuntu Client disconnects, I am seeing the following messages on it. [2015-09-29T09:39:48] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:39:50] WARNING: failed to connect to server: No route to host [2015-09-29T09:39:51] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:39:51] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:39:52] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:39:52] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:39:53] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:39:53] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:39:54] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:39:54] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:39:56] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:39:56] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:39:57] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:39:57] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:39:58] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:39:58] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:39:59] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:39:59] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:40:00] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:00] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:40:01] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:01] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:40:02] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:02] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:40:03] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:03] NOTE: connected to server [2015-09-29T09:40:49] NOTE: disconnected from server [2015-09-29T09:40:50] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:50] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:40:51] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:51] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:40:52] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:52] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:40:53] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:53] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:40:54] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:54] WARNING: failed to connect to server: Connection refused [2015-09-29T09:40:55] NOTE: connecting to '10.56.17.150': 10.56.17.150:24800 [2015-09-29T09:40:55] NOTE: connected to server [2015-09-29T10:41:19] NOTE: server is dead

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ran into this on my own systems (both Windows 8.1 here at the office, using v1.8 beta). It turns out that my 'server' system had an older copy of ns.dll in "C:\Users\myusername\AppData\Local\Synergy\Plugins", while the installer was placing the new/current version at "C:\Program Files\Synergy\Plugins". I first tried simply removing the old file, but that caused the "Use SSL" checkbox to be greyed out in the Synergy configuration window. When I copied the file from Program Files to AppData it began working correctly. So in short, if you see that message about an unexpected/incorrect version of ns.dll please check your whole system for other instances that may be confusing things.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have the same issue with Windows 7 64 bit server and Ubuntu 14.04 LTS client. The server log shows that the client is dead/disconnected when I am working on the client causing an abrupt "jump" from client to server. This occurs very frequently once every minute or so, making Synergy unusable. Below, I have included the server log for about 4 minutes during which 4 abrupt jumps from client to server occur. [2016-06-10T11:37:40] INFO: switch from "synergy_server" to "synergy_client" at 3839,95 [2016-06-10T11:37:40] INFO: leaving screen [2016-06-10T11:37:40] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:37:40] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:37:40] INFO: screen "synergy_server" updated clipboard 0 [2016-06-10T11:37:40] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:37:40] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:37:40] INFO: screen "synergy_server" updated clipboard 1 [2016-06-10T11:37:40] DEBUG: sending clipboard 0 to "synergy_client" [2016-06-10T11:37:40] DEBUG: sent clipboard size=52 [2016-06-10T11:37:40] DEBUG: sending clipboard 1 to "synergy_client" [2016-06-10T11:37:40] DEBUG: sent clipboard size=52 [2016-06-10T11:37:40] INFO: switch from "synergy_client" to "synergy_server" at 1,95 [2016-06-10T11:37:40] INFO: entering screen [2016-06-10T11:37:53] INFO: switch from "synergy_server" to "synergy_client" at 3839,769 [2016-06-10T11:37:53] INFO: leaving screen [2016-06-10T11:37:53] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:37:53] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:37:53] DEBUG: ignored screen "synergy_server" update of clipboard 0 (unchanged) [2016-06-10T11:37:53] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:37:53] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:37:53] DEBUG: ignored screen "synergy_server" update of clipboard 1 (unchanged) [2016-06-10T11:38:03] DEBUG: received client "synergy_client" grabbed clipboard 1 seqnum=32 [2016-06-10T11:38:03] INFO: screen "synergy_client" grabbed clipboard 1 from "synergy_server" [2016-06-10T11:38:03] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:38:03] DEBUG: empty clipboard [2016-06-10T11:38:03] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:38:03] DEBUG: clipboard changed: synergy owned [2016-06-10T11:39:08] NOTE: client "synergy_client" has disconnected [2016-06-10T11:39:08] INFO: jump from "synergy_client" to "synergy_server" at 960,600 [2016-06-10T11:39:08] INFO: entering screen [2016-06-10T11:39:08] DEBUG: active sides: 2 [2016-06-10T11:39:09] NOTE: accepted client connection [2016-06-10T11:39:09] DEBUG: received client "synergy_client" info shape=0,0 3840x1200 at 960,540 [2016-06-10T11:39:09] DEBUG: active sides: 2 [2016-06-10T11:39:09] NOTE: client "synergy_client" has connected [2016-06-10T11:39:25] INFO: switch from "synergy_server" to "synergy_client" at 3839,661 [2016-06-10T11:39:25] INFO: leaving screen [2016-06-10T11:39:25] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:39:25] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:39:25] INFO: screen "synergy_server" updated clipboard 0 [2016-06-10T11:39:25] DEBUG: sending clipboard 0 to "synergy_client" [2016-06-10T11:39:25] DEBUG: sent clipboard size=4 [2016-06-10T11:39:25] DEBUG: sending clipboard 1 to "synergy_client" [2016-06-10T11:39:25] DEBUG: dropped bogus delta motion: -1098,+47 [2016-06-10T11:39:25] DEBUG: sent clipboard size=4 [2016-06-10T11:39:48] DEBUG: received client "synergy_client" grabbed clipboard 1 seqnum=33 [2016-06-10T11:39:48] INFO: screen "synergy_client" grabbed clipboard 1 from "synergy_client" [2016-06-10T11:39:48] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:39:48] DEBUG: empty clipboard [2016-06-10T11:39:48] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:40:01] NOTE: client "synergy_client" is dead [2016-06-10T11:40:01] INFO: jump from "synergy_client" to "synergy_server" at 960,600 [2016-06-10T11:40:01] INFO: entering screen [2016-06-10T11:40:01] DEBUG: active sides: 2 [2016-06-10T11:40:05] NOTE: accepted client connection [2016-06-10T11:40:05] DEBUG: received client "synergy_client" info shape=0,0 3840x1200 at 960,540 [2016-06-10T11:40:05] DEBUG: active sides: 2 [2016-06-10T11:40:05] NOTE: client "synergy_client" has connected [2016-06-10T11:40:22] INFO: switch from "synergy_server" to "synergy_client" at 3839,620 [2016-06-10T11:40:22] INFO: leaving screen [2016-06-10T11:40:22] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:40:22] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:40:22] DEBUG: ignored screen "synergy_server" update of clipboard 0 (unchanged) [2016-06-10T11:40:22] DEBUG: sending clipboard 0 to "synergy_client" [2016-06-10T11:40:22] DEBUG: sent clipboard size=4 [2016-06-10T11:40:22] DEBUG: sending clipboard 1 to "synergy_client" [2016-06-10T11:40:22] DEBUG: dropped bogus delta motion: -1134,+24 [2016-06-10T11:40:22] DEBUG: sent clipboard size=4 [2016-06-10T11:40:33] NOTE: client "synergy_client" is dead [2016-06-10T11:40:33] INFO: jump from "synergy_client" to "synergy_server" at 960,600 [2016-06-10T11:40:33] INFO: entering screen [2016-06-10T11:40:33] DEBUG: active sides: 2 [2016-06-10T11:40:37] NOTE: accepted client connection [2016-06-10T11:40:37] DEBUG: received client "synergy_client" info shape=0,0 3840x1200 at 960,540 [2016-06-10T11:40:37] DEBUG: active sides: 2 [2016-06-10T11:40:37] NOTE: client "synergy_client" has connected [2016-06-10T11:40:42] INFO: switch from "synergy_server" to "synergy_client" at 3839,560 [2016-06-10T11:40:42] INFO: leaving screen [2016-06-10T11:40:42] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:40:42] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:40:42] DEBUG: ignored screen "synergy_server" update of clipboard 0 (unchanged) [2016-06-10T11:40:42] DEBUG: sending clipboard 0 to "synergy_client" [2016-06-10T11:40:42] DEBUG: sent clipboard size=4 [2016-06-10T11:40:42] DEBUG: sending clipboard 1 to "synergy_client" [2016-06-10T11:40:42] DEBUG: dropped bogus delta motion: -1079,-43 [2016-06-10T11:40:42] DEBUG: sent clipboard size=4 [2016-06-10T11:40:53] DEBUG: received client "synergy_client" grabbed clipboard 1 seqnum=35 [2016-06-10T11:40:53] INFO: screen "synergy_client" grabbed clipboard 1 from "synergy_client" [2016-06-10T11:40:53] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:40:53] DEBUG: empty clipboard [2016-06-10T11:40:53] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:21] NOTE: client "synergy_client" has disconnected [2016-06-10T11:41:21] INFO: jump from "synergy_client" to "synergy_server" at 960,600 [2016-06-10T11:41:21] INFO: entering screen [2016-06-10T11:41:21] DEBUG: active sides: 2 [2016-06-10T11:41:22] NOTE: accepted client connection [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: received client "synergy_client" info shape=0,0 3840x1200 at 960,540 [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: active sides: 2 [2016-06-10T11:41:22] NOTE: client "synergy_client" has connected [2016-06-10T11:41:22] INFO: switch from "synergy_server" to "synergy_client" at 3839,469 [2016-06-10T11:41:22] INFO: leaving screen [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: ignored screen "synergy_server" update of clipboard 0 (unchanged) [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: sending clipboard 0 to "synergy_client" [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: sent clipboard size=4 [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: sending clipboard 1 to "synergy_client" [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: dropped bogus delta motion: -1013,-131 [2016-06-10T11:41:22] DEBUG: sent clipboard size=4 [2016-06-10T11:41:26] DEBUG: received client "synergy_client" grabbed clipboard 1 seqnum=36 [2016-06-10T11:41:26] INFO: screen "synergy_client" grabbed clipboard 1 from "synergy_client" [2016-06-10T11:41:26] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:26] DEBUG: empty clipboard [2016-06-10T11:41:26] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:27] INFO: switch from "synergy_client" to "synergy_server" at 23,588 [2016-06-10T11:41:27] INFO: entering screen [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: empty clipboard [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: start receiving clipboard data [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: receiving clipboard 1 size=5928 [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: received client "synergy_client" clipboard 1 seqnum=36, size=5928 [2016-06-10T11:41:27] INFO: screen "synergy_client" updated clipboard 1 [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: empty clipboard [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: add 5916 bytes to clipboard format: 0 [2016-06-10T11:41:27] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:47] DEBUG: clipboard changed: lost ownership [2016-06-10T11:41:47] INFO: screen "synergy_server" grabbed clipboard 0 from "synergy_server" [2016-06-10T11:41:47] DEBUG: send grab clipboard 0 to "synergy_client" [2016-06-10T11:41:47] INFO: screen "synergy_server" grabbed clipboard 1 from "synergy_client" [2016-06-10T11:41:47] DEBUG: send grab clipboard 1 to "synergy_client" [2016-06-10T11:41:51] INFO: switch from "synergy_server" to "synergy_client" at 3839,0 [2016-06-10T11:41:51] INFO: leaving screen [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:51] INFO: screen "synergy_server" updated clipboard 0 [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:51] INFO: screen "synergy_server" updated clipboard 1 [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: sending clipboard 0 to "synergy_client" [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: sent clipboard size=40 [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: sending clipboard 1 to "synergy_client" [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: sent clipboard size=40 [2016-06-10T11:41:51] INFO: switch from "synergy_client" to "synergy_server" at 1,0 [2016-06-10T11:41:51] INFO: entering screen [2016-06-10T11:41:51] INFO: switch from "synergy_server" to "synergy_client" at 3839,15 [2016-06-10T11:41:51] INFO: leaving screen [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: ignored screen "synergy_server" update of clipboard 0 (unchanged) [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:51] DEBUG: ignored screen "synergy_server" update of clipboard 1 (unchanged) [2016-06-10T11:41:52] INFO: switch from "synergy_client" to "synergy_server" at 1,30 [2016-06-10T11:41:52] INFO: entering screen [2016-06-10T11:41:56] INFO: switch from "synergy_server" to "synergy_client" at 3839,0 [2016-06-10T11:41:56] INFO: leaving screen [2016-06-10T11:41:56] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:56] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:56] DEBUG: ignored screen "synergy_server" update of clipboard 0 (unchanged) [2016-06-10T11:41:56] DEBUG: open clipboard [2016-06-10T11:41:56] DEBUG: close clipboard [2016-06-10T11:41:56] DEBUG: ignored screen "synergy_server" update of clipboard 1 (unchanged) [2016-06-10T11:41:56] INFO: switch from "synergy_client" to "synergy_server" at 1,20 [2016-06-10T11:41:56] INFO: entering screen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Same problem here, 'client is dead' after 4 seconds and than it JUMPS , what could be causing this please ? I already paid 20 euro extra to upgrade to Pro but it still says Basic , but can anybody please give me a hint where to start reading in howto's to learn how to solve this ? I already removed and reinstalled synergy (also tried the beta), for some reason removing and reinstalling doesnt remove the settings since it still knew the given clients name and port nr

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote="Bert Bruijns"]Same problem here, 'client is dead' after 4 seconds and than it JUMPS , what could be causing this please ? I already paid 20 euro extra to upgrade to Pro but it still says Basic , but can anybody please give me a hint where to start reading in howto's to learn how to solve this ? I already removed and reinstalled synergy (also tried the beta), for some reason removing and reinstalling doesnt remove the settings since it still knew the given clients name and port nr[/quote] You have to run the wizard again for the setup. The wizard asks you for your account information, and then it will magically update your basic edition to the professional edition. I too updated to Pro and had to figure this out on my own. Good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm seeing this as well, but with a Fedora server and Windows 10 client. My windows machine reports: [2016-08-02T16:03:31] WARNING: failed to connect to server: Timed out [2016-08-02T16:03:31] NOTE: connecting to 'xxx.xxx.xxx.xxx': xxx.xxx.xxx.xxx:24800 My linux server does not report anything. I try restarting the Synergy service on the Window machine with no response. I can only get it working again by force shutting down the linux service (have to kill it directly) and restart again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this