fsck101

MacOS Mojave beta: Synergy fails to start

14 posts in this topic

Startup logs here: https://synergy-logs.symless.com/b16e2f1d8a683940cf2a167e3037461d/logs/9687-2018-07-18T09-12-33.log

This has been reported in the Synergy 1 forum as well.

MacOS version 10.14 Beta (18A336e)

Important lines in log file:

[ Core    ] [2018-07-18T09:12:21] DEBUG: waiting for event loop
[ Core    ] [2018-07-18T09:12:21] ERROR: failed to create quartz event tap
[ Service ] [2018-07-18T09:12:23] debug: core process exited: exit code=0 expected=false error=Undefined error: 0
[ Service ] [2018-07-18T09:12:23] error: can't wait() on core process: waitpid(2) failed: No child processes
[ Service ] [2018-07-18T09:12:23] debug: core process I/O cancelled unexpectedly

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am happy to report that Synergy2 is working on the latest Mojave beta 4 release!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately no luck on my end with macOs Mojave version 10.14 Beta (18A353d) as client and Windows 10 as server using Synergy 2.0.12-beta

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

can you please let me know what your setup is? Client/Server OS?

Edited by Section 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Server: macOS Mojave Beta 5 (18A347e), Synergy 2.0.10

Client: Ubuntu 18.04, Synergy 2.0.12

I know there are newer Mojave betas and Synergy 2 releases but I'm afraid to touch anything at this point since it's working well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Server: MacOS Mojave 

Client: MacOS Mojave

Synergy 1.10.1-stable-8941241e

ERROR: failed to create quartz event tap

Any update on getting a fix released for this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

both synergy 1.x and 2.x are not working with me

server: macOS Mojave

Client: windows 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neither Synergy 2.0.11 and 2.0.12 not working on the Mac OSx Mojave client.  Server is Win10 and the client is Mac OSX 10.14 Mojave. 

Getting the same error msg:  "ERROR: failed to create quartz event tap"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the "failed to create quartz event tap" is linked to privacy permissioning issues.   I had this (both machines running Mac OSX Mojave) and fixed by going to System Preferences -> Security & Privacy -> Privacy and unchecking and then rechecking the box allowing Synergy to control the computer.  The second I did that the connection worked and Synergy is now ticking along nicely.   Good luck!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, RJS said:

I think the "failed to create quartz event tap" is linked to privacy permissioning issues.   I had this (both machines running Mac OSX Mojave) and fixed by going to System Preferences -> Security & Privacy -> Privacy and unchecking and then rechecking the box allowing Synergy to control the computer.  The second I did that the connection worked and Synergy is now ticking along nicely.   Good luck!

This solved it for me! Thank you so much!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, RJS said:

I think the "failed to create quartz event tap" is linked to privacy permissioning issues.   I had this (both machines running Mac OSX Mojave) and fixed by going to System Preferences -> Security & Privacy -> Privacy and unchecking and then rechecking the box allowing Synergy to control the computer.  The second I did that the connection worked and Synergy is now ticking along nicely.   Good luck!

Thanks it solved my problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mojave 10.14.1 (Beta 18B50c)

Synergy 2.0.12 - beta.

Fresh download and install, installer reports a critical error.  "failed to access volume"

On reboot synergy seems to have installed OK.   Strange.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/29/2018 at 3:12 PM, RJS said:

I think the "failed to create quartz event tap" is linked to privacy permissioning issues.   I had this (both machines running Mac OSX Mojave) and fixed by going to System Preferences -> Security & Privacy -> Privacy and unchecking and then rechecking the box allowing Synergy to control the computer.  The second I did that the connection worked and Synergy is now ticking along nicely.   Good luck!

This also worked for me!! Thanks!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just updated MacOS to Mojave and had this same issue.  Unchecking and re-checking "Synergy" under the "Privacy" tab of the "Accessibility" section of the "Security and Privacy" settings fixed it for me as well. 

Screen Shot 2018-11-05 at 8.19.01 AM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now