Daniel Lewis

Client is dead?

37 posts in this topic

Hello, I keep getting this error when using the latest client/server software between Windows Server and Linux Mint Client, [code]NOTE: client "<name>" is dead[/code] I get this even when I'm actively using the connection, it just randomly disconnects with this error... What is going on?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, I haven't seen this, but it sounds like something may be misconfigured (either synergy or the OS). Are you by any chance connecting over a wireless network?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, Well I was on Wifi when I first noticed it but now I'm getting it even on Ethernet. The server and the client are both on Ethernet and they're both connected to the same switch. I also thought that it may be a configuration issue so I reinstalled on both machines, still get this issue...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just so you don't feel alone - i see the same exact thing. I am using wired connections. Main box is windows 7 - client is red hat. If I stop / start the linux client - it will stay connected again for a random amount of time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bit more info. I have installed nightly build # 673fba5 on both linux and windows 7 64 bit. It still happens. can stop and start the client on linux and it will easily restart - but - still happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The "client [name] is dead" message results when the Synergy server asks the client "are you still there?" and doesn't get a response. This could indicate the client has hung, but not crashed to the point of closing out the TCP connection. Does the client's log indicate any issue when this happens?

Share this post


Link to post
Share on other sites
This sounds like the same thing I'm seeing. I'm running synergy 1.7.3 (ssl disabled) with a windows 8.1 server and a fedora 22 linux client. The client will disconnect randomly for no good reason. The client is still running but just stops communicating with the server. Restarting the client gets things running again. I have a mouse connected to the client and if I turn it on and move the mouse around a bit, sometimes that's enough to get the server and client talking again. It usually doesn't work but occasionally it does. I have the client writing to a log file and the only error in it is "ERROR: dup error: 2" which I think happens when synergyc start up. Also, I don't think I started seeing this problem until I updated the client to fedora 22.

Share this post


Link to post
Share on other sites
There is nothing in the log. I have it set to Debug. The log does not exist - it is the default /var/log/synergy.log

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gareth - Synergy runs as the currently logged-in user, which often does not have permission to write to /var/log. Please change the log file path to some place you have permission to write to. Also, you don't have to use the log file. If you keep Synergy open, you should see the Log output area in there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yup - that was it. No permissions. Moved it to my home directory - now I will have logs...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just upgraded to stable-a1106b0. Same thing is happening. There is nothing in the client log. The server log just says - client "fred" is dead.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm, I haven't seen it crash silently like that before. When you say "There is nothing in the client log" - do you mean it's literally empty? Or just nothing related to the crash? Have you tried turning up the logging level? In the same spot where you set the path to the log file, there is a drop-down prompt where you can specify how much info you want included in the logs. Debug should be sufficient.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I saw "client is dead" on the server. In the client log - there was the usual - leaving screen, copying clipboard etc - but no messages about the time when it died. I've changed to debug level - will post when it happens again

Share this post


Link to post
Share on other sites
Right, I understand that the "client is dead" was displayed on the server. My question is intended to find out what the client thinks is happening at the time the server stops getting a response from the client. Sounds like it it might be frozen. Looking forward to the debug logs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
client [2015-07-17T15:54:48] DEBUG: received clipboard 1 size=4 [2015-07-17T15:54:48] DEBUG: open clipboard 1 [2015-07-17T15:54:48] DEBUG: empty clipboard 1 [2015-07-17T15:54:48] DEBUG: grabbed clipboard 1 [2015-07-17T15:54:48] DEBUG: close clipboard 1 [2015-07-17T15:54:48] INFO: clipboard was updated [2015-07-17T15:55:05] INFO: leaving screen [2015-07-17T15:55:05] DEBUG: open clipboard 0 [2015-07-17T15:55:05] DEBUG: ICCCM fill clipboard 0 [2015-07-17T15:55:06] DEBUG: available targets: STRING (31) [2015-07-17T15:55:07] DEBUG: close clipboard 0 [2015-07-17T15:55:32] INFO: entering screen [2015-07-17T15:55:57] INFO: leaving screen [2015-07-17T15:55:57] DEBUG: open clipboard 0 server [2015-07-17T15:55:00] INFO: switch from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 1,312 [2015-07-17T15:55:00] INFO: entering screen [2015-07-17T15:55:27] INFO: switch from "dot" to "oc3256444404.ibm.com" at 2879,393 [2015-07-17T15:55:27] INFO: leaving screen [2015-07-17T15:55:52] INFO: switch from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 1,866 [2015-07-17T15:55:52] INFO: entering screen [2015-07-17T15:56:01] NOTE: client "oc3256444404.ibm.com" is dead

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok - this happened right away again. The client is a new laptop running linux redhat enterprise. it doesn't (often) stutter - lots of cpu/ram The server is an older windows 7 box - it does stutter. Has lots of ram - 8gb - and a quad core processor - but an older one. Client [2015-07-17T15:59:01] INFO: starting client [2015-07-17T15:59:01] INFO: command: /usr/bin/synergyc -f --no-tray --debug DEBUG --name oc3256444404.ibm.com --log /home/gjones/synergy.log 192.168.1.66:24800 [2015-07-17T15:59:01] INFO: config file: /tmp/qt_temp.T18930 [2015-07-17T15:59:01] INFO: log level: DEBUG [2015-07-17T15:59:01] INFO: log file: /home/gjones/synergy.log [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: plugins dir: /home/gjones/.synergy/plugins [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: loading plugin: libns.so [2015-07-17T15:59:01] WARNING: plugin version doesn't match [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: expected plugin version: 1.2 actual plugin version: (null) [2015-07-17T15:59:01] WARNING: skip plugin: libns.so [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: XOpenDisplay(":0.0") [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: xscreensaver window: 0x00000000 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: screen shape: 0,0 2880x1024 (xinerama) [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: window is 0x05c00004 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: adopting new buffer [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: opened display [2015-07-17T15:59:01] NOTE: started client [2015-07-17T15:59:01] NOTE: connecting to '192.168.1.66': 192.168.1.66:24800 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: event queue is ready [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: open clipboard 0 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: empty clipboard 0 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: grabbed clipboard 0 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: close clipboard 0 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: open clipboard 1 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: empty clipboard 1 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: grabbed clipboard 1 [2015-07-17T15:59:01] DEBUG: close clipboard 1 [2015-07-17T15:59:01] NOTE: connected to server [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: recv grab clipboard 0 [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: open clipboard 0 [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: empty clipboard 0 [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: grabbed clipboard 0 [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: close clipboard 0 [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: recv grab clipboard 1 [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: open clipboard 1 [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: empty clipboard 1 [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: grabbed clipboard 1 [2015-07-17T15:59:41] DEBUG: close clipboard 1 [2015-07-17T15:59:43] INFO: entering screen [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: start receiving clipboard data [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: receiving clipboard 0 size=1712 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: received clipboard 0 size=1712 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: open clipboard 0 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: empty clipboard 0 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: grabbed clipboard 0 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: add 442 bytes to clipboard 0 format: 0 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: add 1250 bytes to clipboard 0 format: 2 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: close clipboard 0 [2015-07-17T15:59:43] INFO: clipboard was updated [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: start receiving clipboard data [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: receiving clipboard 1 size=1712 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: received clipboard 1 size=1712 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: open clipboard 1 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: empty clipboard 1 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: grabbed clipboard 1 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: add 442 bytes to clipboard 1 format: 0 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: add 1250 bytes to clipboard 1 format: 2 [2015-07-17T15:59:43] DEBUG: close clipboard 1 [2015-07-17T15:59:43] INFO: clipboard was updated [2015-07-17T16:00:08] DEBUG: lost clipboard 1 ownership at time 175322621 [2015-07-17T16:00:08] DEBUG: lost clipboard 1 ownership at 175322621 [2015-07-17T16:00:12] DEBUG: lost clipboard 0 ownership at time 175326365 [2015-07-17T16:00:12] DEBUG: lost clipboard 0 ownership at 175326365 [2015-07-17T16:00:13] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:00:13] DEBUG: open clipboard 0 [2015-07-17T16:00:13] DEBUG: ICCCM fill clipboard 0 [2015-07-17T16:00:13] DEBUG: available targets: STRING (31) [2015-07-17T16:00:13] DEBUG: added format 0 for target UTF8_STRING (329) (1139 bytes) [2015-07-17T16:00:13] DEBUG: close clipboard 0 [2015-07-17T16:00:13] DEBUG: sending clipboard 0 seqnum=264 [2015-07-17T16:00:13] DEBUG: sent clipboard size=1151 [2015-07-17T16:00:13] DEBUG: open clipboard 1 [2015-07-17T16:00:13] DEBUG: ICCCM fill clipboard 1 [2015-07-17T16:00:14] DEBUG: available targets: STRING (31) [2015-07-17T16:00:16] DEBUG: close clipboard 1 [2015-07-17T16:00:16] DEBUG: sending clipboard 1 seqnum=264 [2015-07-17T16:00:16] DEBUG: sent clipboard size=4 [2015-07-17T16:00:30] INFO: entering screen [2015-07-17T16:00:45] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:00:45] DEBUG: open clipboard 0 [2015-07-17T16:00:46] DEBUG: ICCCM fill clipboard 0 [2015-07-17T16:00:46] DEBUG: available targets: STRING (31) [2015-07-17T16:00:48] DEBUG: close clipboard 0 [2015-07-17T16:00:48] DEBUG: sending clipboard 0 seqnum=266 [2015-07-17T16:00:48] DEBUG: sent clipboard size=4 [2015-07-17T16:00:48] DEBUG: open clipboard 1 [2015-07-17T16:00:48] DEBUG: ICCCM fill clipboard 1 [2015-07-17T16:00:49] DEBUG: available targets: STRING (31) [2015-07-17T16:00:50] DEBUG: added format 0 for target STRING (31) (1139 bytes) [2015-07-17T16:00:50] DEBUG: close clipboard 1 [2015-07-17T16:00:50] DEBUG: sending clipboard 1 seqnum=266 [2015-07-17T16:00:50] DEBUG: sent clipboard size=1151 [2015-07-17T16:02:41] INFO: entering screen [2015-07-17T16:02:58] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:02:58] DEBUG: open clipboard 0 [2015-07-17T16:02:58] DEBUG: ICCCM fill clipboard 0 [2015-07-17T16:02:58] DEBUG: available targets: TIMESTAMP (393), TARGETS (391), MULTIPLE (392), SAVE_TARGETS (477), GTK_TEXT_BUFFER_CONTENTS (758), application/x-gtk-text-buffer-rich-text (759) [2015-07-17T16:02:59] DEBUG: added format 0 for target UTF8_STRING (329) (1139 bytes) [2015-07-17T16:02:59] DEBUG: close clipboard 0 [2015-07-17T16:02:59] DEBUG: sending clipboard 0 seqnum=268 [2015-07-17T16:02:59] DEBUG: sent clipboard size=1151 [2015-07-17T16:02:59] DEBUG: open clipboard 1 [2015-07-17T16:02:59] DEBUG: ICCCM fill clipboard 1 [2015-07-17T16:02:59] DEBUG: available targets: STRING (31) [2015-07-17T16:03:01] DEBUG: added format 0 for target text/plain (706) (1164 bytes) [2015-07-17T16:03:01] DEBUG: close clipboard 1 [2015-07-17T16:03:01] DEBUG: sending clipboard 1 seqnum=268 [2015-07-17T16:03:01] DEBUG: sent clipboard size=1176 [2015-07-17T16:05:59] INFO: entering screen [2015-07-17T16:06:00] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:06:00] DEBUG: open clipboard 0 [2015-07-17T16:06:08] NOTE: server is dead Server [2015-07-17T15:58:56] NOTE: accepted client connection [2015-07-17T15:58:56] NOTE: client "oc3256444404.ibm.com" has connected [2015-07-17T15:59:37] INFO: screen "dot" grabbed clipboard 0 from "oc3256444404.ibm.com" [2015-07-17T15:59:37] INFO: screen "dot" grabbed clipboard 1 from "dot" [2015-07-17T15:59:38] INFO: switch from "dot" to "oc3256444404.ibm.com" at 2879,604 [2015-07-17T15:59:38] INFO: leaving screen [2015-07-17T15:59:38] INFO: screen "dot" updated clipboard 0 [2015-07-17T15:59:38] INFO: screen "dot" updated clipboard 1 [2015-07-17T16:00:03] INFO: screen "oc3256444404.ibm.com" grabbed clipboard 1 from "dot" [2015-07-17T16:00:07] INFO: screen "oc3256444404.ibm.com" grabbed clipboard 0 from "dot" [2015-07-17T16:00:08] INFO: switch from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 70,374 [2015-07-17T16:00:08] INFO: entering screen [2015-07-17T16:00:08] INFO: screen "oc3256444404.ibm.com" updated clipboard 0 [2015-07-17T16:00:25] INFO: switch from "dot" to "oc3256444404.ibm.com" at 2879,122 [2015-07-17T16:00:25] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:00:41] INFO: switch from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 2,714 [2015-07-17T16:00:41] INFO: entering screen [2015-07-17T16:00:43] INFO: screen "oc3256444404.ibm.com" updated clipboard 0 [2015-07-17T16:00:46] INFO: screen "oc3256444404.ibm.com" updated clipboard 1 [2015-07-17T16:02:35] INFO: switch from "dot" to "oc3256444404.ibm.com" at 2879,527 [2015-07-17T16:02:35] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:02:53] INFO: switch from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 13,1006 [2015-07-17T16:02:53] INFO: entering screen [2015-07-17T16:02:54] INFO: screen "oc3256444404.ibm.com" updated clipboard 0 [2015-07-17T16:02:56] INFO: screen "oc3256444404.ibm.com" updated clipboard 1 [2015-07-17T16:05:54] INFO: switch from "dot" to "oc3256444404.ibm.com" at 2879,563 [2015-07-17T16:05:54] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:05:55] INFO: switch from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 99,473 [2015-07-17T16:05:55] INFO: entering screen [2015-07-17T16:05:55] INFO: switch from "dot" to "oc3256444404.ibm.com" at 2879,269 [2015-07-17T16:05:55] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:05:57] INFO: switch from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 1,696 [2015-07-17T16:05:57] INFO: entering screen [2015-07-17T16:05:58] INFO: switch from "dot" to "oc3256444404.ibm.com" at 2879,773 [2015-07-17T16:05:58] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:06:01] INFO: switch from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 51,342 [2015-07-17T16:06:01] INFO: entering screen [2015-07-17T16:06:02] INFO: switch from "dot" to "oc3256444404.ibm.com" at 2879,377 [2015-07-17T16:06:02] INFO: leaving screen [2015-07-17T16:06:03] NOTE: client "oc3256444404.ibm.com" has disconnected [2015-07-17T16:06:03] INFO: jump from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 640,512

Share this post


Link to post
Share on other sites
Downloaded and installed synergy-v1.7.4-stable-4dd4045-Windows-x64 and synergy-v1.7.4-stable-4dd4045-Linux-x86_64 Still happens - albeit maybe not as often.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Installed synergy-v1.7.4-rc8-c734bab-Linux-x86_64 and synergy-v1.7.4-rc8-c734bab-Windows-x64. Still don't have ssl working - I'm good with that. Don't get the "client is dead" message any more - but it still stops. Cut and paste works from windows 7 to linux - but not the other way, Client crashed again - just no client is dead in the logs. Used to be i could go for a week or so without the system crashing or losing its ability to cut and paste. Now - not so much... On the birght side - we now get new releases on a far more consistent pace. Even if they don't particularly help...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Not so much. I will post the messages from the logs when it happens again. A simple stop/start on the linux client gets it going again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just want to add that I am also experiencing the same issue with the same log results. My set up is an Ubuntu server, with MAC client. I have seen this since 1.7.3, and as I have time try the latest nightly build but revert to 1.7.1 so that I can continue working. Issue exists with ssl on and off. I will post logs the next opportunity that I have to install a nightly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lied - am still getting client dead.. [2015-08-12T12:40:43] DEBUG: available targets: STRING (31) [2015-08-12T12:40:45] DEBUG: close clipboard 1 [2015-08-12T12:41:03] INFO: entering screen [2015-08-12T12:41:48] INFO: leaving screen [2015-08-12T12:41:48] DEBUG: open clipboard 0 [2015-08-12T12:41:48] DEBUG: ICCCM fill clipboard 0 [2015-08-12T12:41:48] DEBUG: available targets: STRING (31) [2015-08-12T12:41:49] INFO: entering screen [2015-08-12T12:41:51] DEBUG: close clipboard 0 [2015-08-12T12:41:51] DEBUG: open clipboard 1 [2015-08-12T12:41:51] DEBUG: ICCCM fill clipboard 1 [2015-08-12T12:41:51] DEBUG: available targets: STRING (31) [2015-08-12T12:41:53] DEBUG: close clipboard 1 [2015-08-12T12:42:12] INFO: leaving screen [2015-08-12T12:42:15] INFO: switch from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 77,64 [2015-08-12T12:42:15] INFO: entering screen [2015-08-12T12:42:16] INFO: switch from "dot" to "oc3256444404.ibm.com" at 2879,445 [2015-08-12T12:42:16] INFO: leaving screen [2015-08-12T12:42:16] DEBUG: dropped bogus delta motion: -643,-71 [2015-08-12T12:42:18] NOTE: client "oc3256444404.ibm.com" is dead [2015-08-12T12:42:18] INFO: jump from "oc3256444404.ibm.com" to "dot" at 640,512 [2015-08-12T12:42:18] INFO: entering screen [2015-08-12T12:42:18] DEBUG: active sides: 2 [2015-08-12T12:43:36] DEBUG: clipboard changed: lost ownership

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now