Ray Barbieri

Problem with Hyper-V Virtual Network Interface

1 post in this topic

I have to disable all the "default switch" instances in network and sharing center.  There's been lots of posts over the year during the Beta and I can't tell if this issue has been addressed.  Essentially, from the logs, it is clear that Synergy tries to connect using the the IP of the Hyper-V switch: "vEthernet (Default Switch)" instead of the "vEthernet (External)". My local network is the 192. subnet but I see lots of connection attempts in the 172. subnet which is the address of my Hyper-V Switch.

Both windows 10 systems have Hyper-V installed and I've seen these problems on both systems.  There's 10 attempts before it eventually giving up. 

From the logs, until I disable the "default switch" in network sharing, it retries that address over and over again - despite me restarting the service manually.  Furthermore, it did not detect that the 192 subnet was alive and well during this period.  https://synergy-logs.symless.com/3d3c92a38e6c90b3f91273e3db783e1d/logs/2270-2017-11-24T10-32-46.log

Eventually, after disabling they hyper-v network, it connected fine.  HOWEVER, on 192.168.168.25, the app shows that neither system is "green" but as I type, I'm on that system with the mouse connected to my other system (192.168.168.26).  https://synergy-logs.symless.com/3d3c92a38e6c90b3f91273e3db783e1d/logs/2270-2017-11-24T10-42-35.log

Seems the algorithm for detecting which network the other synergy clients are on is still a work in progress. This has been consistently happening to me from the start of the Beta.

I'm posting here as I don't see any other posts in this forum on this topic.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now