Lypian

Synergy 2.0.0-beta4 not working on Mac

32 posts in this topic

Program runs in the background and is able to connect to my windows machine however unable to open the window. It did open when I fist installed it synergy 2. Sorry I have no logs as I am unable to access the program. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is the log off the windows 10 box that the Mac is connecting to.

 

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: start receiving clipboard data

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: receiving clipboard 0 size=133

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: received clipboard 0 size=133

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: open clipboard

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: empty clipboard

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: add 121 bytes to clipboard format: 0

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: close clipboard

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] INFO: clipboard was updated

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: start receiving clipboard data

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: receiving clipboard 1 size=133

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: received clipboard 1 size=133

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: open clipboard

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: empty clipboard

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: add 121 bytes to clipboard format: 0

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] DEBUG: close clipboard

[ Core ] [2017-09-21T11:10:48] INFO: clipboard was updated

[ Core ] [2017-09-21T11:10:49] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:10:49] INFO: entering screen

[ Core ] [2017-09-21T11:11:06] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:11:07] INFO: entering screen

[ Core ] [2017-09-21T11:11:07] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:11:22] INFO: entering screen

[ Core ] [2017-09-21T11:11:32] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:11:33] INFO: entering screen

[ Core ] [2017-09-21T11:11:54] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:11:55] INFO: entering screen

[ Core ] [2017-09-21T11:13:38] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:13:46] INFO: entering screen

[ Core ] [2017-09-21T11:13:47] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:13:47] INFO: entering screen

[ Core ] [2017-09-21T11:13:48] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:13:49] INFO: entering screen

[ Config ] [2017-09-21T11:14:39] INFO: Sending log file...

[ Config ] [2017-09-21T11:14:40] INFO: Upload path: https://synergy-logs.symless.com/2017-09-21/1516-2017-09-21T11-14-39.log

[ Core ] [2017-09-21T11:14:41] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:14:42] INFO: entering screen

[ Core ] [2017-09-21T11:14:56] INFO: leaving screen

[ Core ] [2017-09-21T11:14:56] INFO: entering screen

[ Core ] [2017-09-21T11:15:02] INFO: found key in group 0

[ Service ] [2017-09-21T11:15:04] debug: local input detected, claiming this computer as server

[ Service ] [2017-09-21T11:15:04] debug: sending claim server message, serverId=2996 profileId=1509

[ Core ] [2017-09-21T11:15:04] INFO: local input detected

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: local input detected, claiming this computer as server

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: sending claim server message, serverId=2996 profileId=1509

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] INFO: local input detected

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: local input detected, claiming this computer as server

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: sending claim server message, serverId=2996 profileId=1509

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] INFO: local input detected

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: comparing profiles, id=1509 this=v7 other=v7

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: profile server changed, 2985->2996

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: profile changed, storing local copy

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: handling local profile server changed, mode=client thisId=2996 serverId=2996 lastServerId=2985

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: starting core server process

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: process already running, attempting to stop

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: stopping core process

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: core process exited: code=1 expected=true

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: core process shutdown complete

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: starting core process with command: C:\Program Files\Synergy\synergys.exe -f --no-tray --debug DEBUG --name GreyBush --enable-drag-drop --profile-dir C:\Users\dlypian\AppData\Local\Symless\Synergy --log synergy.log -c C:\Users\dlypian\AppData\Local\Symless\Synergy\synergy.conf --address :24800

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: core process started, id=6168

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: comparing profiles, id=1509 this=v7 other=v7

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: profile has not changed, no action needed

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] INFO: drag and drop enabled

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: opening configuration "C:\Users\dlypian\AppData\Local\Symless\Synergy\synergy.conf"

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] ERROR: failed to get desktop path, no drop target available, error=2

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: configuration read successfully

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: screen shape: -3440,0 6880x1440 (multi-monitor)

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: window is 0x001e0fb6

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: adopting new buffer

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: opened display

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: active sides: 10

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: active sides: 10

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: clipboard changed: synergy owned

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: desk Default window is 0x002e0fcc

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: switched to desk "Default"

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: desktop is now accessible

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: registered hotkey ScrollLock (id=ef14 mask=0000) as id=1

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] NOTE: started server, waiting for clients

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: event queue is ready

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: add pending events to buffer

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: screen "GreyBush" shape changed

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] NOTE: accepted client connection

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: received client "Daniels-MacBook-Pro.local" info shape=0,0 1680x1050 at 840,525

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] DEBUG: active sides: 10

[ Core ] [2017-09-21T11:15:05] NOTE: client "Daniels-MacBook-Pro.local" has connected

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: comparing profiles, id=1509 this=v7 other=v7

[ Service ] [2017-09-21T11:15:05] debug: profile has not changed, no action needed

[ Service ] [2017-09-21T11:15:06] debug: comparing profiles, id=1509 this=v7 other=v7

[ Service ] [2017-09-21T11:15:06] debug: profile screen status changed, screenId=2996 Connected->Connecting

[ Service ] [2017-09-21T11:15:06] debug: profile changed, storing local copy

[ Service ] [2017-09-21T11:15:06] debug: comparing profiles, id=1509 this=v7 other=v7

[ Service ] [2017-09-21T11:15:06] debug: profile screen status changed, screenId=2996 Connecting->Connected

[ Service ] [2017-09-21T11:15:06] debug: profile changed, storing local copy

[ Service ] [2017-09-21T11:15:06] debug: comparing profiles, id=1509 this=v7 other=v7

[ Service ] [2017-09-21T11:15:06] debug: profile has not changed, no action needed

[ Core ] [2017-09-21T11:15:09] DEBUG: clipboard changed: lost ownership

[ Core ] [2017-09-21T11:15:09] INFO: screen "GreyBush" grabbed clipboard 0 from "GreyBush"

[ Core ] [2017-09-21T11:15:09] DEBUG: send grab clipboard 0 to "Daniels-MacBook-Pro.local"

[ Core ] [2017-09-21T11:15:09] INFO: screen "GreyBush" grabbed clipboard 1 from "GreyBush"

[ Core ] [2017-09-21T11:15:09] DEBUG: send grab clipboard 1 to "Daniels-MacBook-Pro.local"

[ Config ] [2017-09-21T11:15:21] INFO: Sending log file...

[ Config ] [2017-09-21T11:15:22] INFO: Upload path: https://synergy-logs.symless.com/2017-09-21/1516-2017-09-21T11-15-21.log

Share this post


Link to post
Share on other sites

This was a bug in the previous version as well. Tried terminating the process forcibly, but only restart seems to work. I find it very surprising that there is not at least some terminal commands to force it to restart and show the window. Restarting the whole OS is very disruptive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How would I go about removing this version? It auto starts on boot and even if I stop it in activity monitor it just restart. So I can't delete it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

remove it from system preferences> Users>login items and remove the application ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

After upgrading to the beta4 version it has stopped working on my Macbook even though the Windows10 pc still works. Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, BY1 said:

After upgrading to the beta4 version it has stopped working on my Macbook even though the Windows10 pc still works. Any suggestions?

Can you please elaborate on the "stopped working?" Is it no longer opening the GUI, is it not letting you log into the software? Is it no longer connecting, and if the latter case, is it showing gray or green screens on devices in use?

Don't forget to please follow this posting for the Beta 4 https://symless.com/forums/topic/3948-read-first-troubleshooting-beta4/#comment-16293

Quote

Thanks for trying Synergy 2 beta!

Please read the beta4 troubleshooting guide before posting. You may need to restart the background services a few times to get it to work.

If you're still having problems, please either post your logs in a new thread or email us ([email protected]).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, Onoitsu2 said:

Can you please elaborate on the "stopped working?" Is it no longer opening the GUI, is it not letting you log into the software? Is it no longer connecting, and if the latter case, is it showing gray or green screens on devices in use?

Don't forget to please follow this posting for the Beta 4 https://symless.com/forums/topic/3948-read-first-troubleshooting-beta4/#comment-16293

 

The GUI is opening but it is showing gray screen on the on the Mac. I followed the thread to check Activity Monitor and the Synergy is not showing after I close it so there is no option to Force Quit from Activity Monitor.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the first time I have used Synergy. I can confirm that I have the same issue om macbook. The Windows laptop is showing as green.

Screen Shot 2017-09-25 at 09.27.40.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

It wasn't showing up in login items. That being said I ended up creating a second Admin account logging and removing the app. Very odd. I guess I'll have to wait for the next Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Lypian said:

It wasn't showing up in login items. That being said I ended up creating a second Admin account logging and removing the app. Very odd. I guess I'll have to wait for the next Beta.

Smart workaround there, I like it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having the same problem. Not sure how to get back to a clean install...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just create a second Administrator account. Login as that user.This stops the Application from starting. 

Important to note your MAC has two Applications folders one under /Users/ the other on the root of the HD.

Then delete the App form the applications folder at the root of the hard drive (/Applications this is at the root of the HD). 

 

Edited by Lypian

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, krbuck said:

Having the same problem. Not sure how to get back to a clean install...

Just connected and started working. I'll see if this will limp along long enough to get me to beta5.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/21/2017 at 0:11 PM, Lypian said:

Program runs in the background and is able to connect to my windows machine however unable to open the window. It did open when I fist installed it synergy 2. Sorry I have no logs as I am unable to access the program. 

When Synergy 2 is closed, it seems as though it cannot be re-accessed as the tray icon has been removed. I have requested the tray icon to come back and the thread is actually going fairly well. That thread is located here if you would like to contribute to it in any way.

However, from what I've seen with the beta (and it is a beta, so results are bound to be inconsistent), if you open it like a regular app, most times, it will reopen. If it doesn't, go to Spotlight and search for "Activity Monitor". From there, go and find the synergy services and quit them. If you don't know how to do this, you probably shouldn't be using the beta, as it is very inconsistent at this time and not for the faint of heart in terms of technical knowhow. Instead, if you have no idea what I just said with the termination of synergy services, just wait it out until the final release comes out, where all of these bugs, glitches, and shortcomings are hopefully addressed by the Symless team.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you rebooted both machines, possibly twice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Nice one". I rebooted, thrice. Now, Mac is showing as green, where as the windows laptop has gone grey with a progress bar. Never goes green

Both systems are running Synergy 2.0b4.

It did work briefly. But most of the time its not working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quote didn't show up. 

Edited by Lypian

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Kelvin Tran said:

When Synergy 2 is closed, it seems as though it cannot be re-accessed as the tray icon has been removed. I have requested the tray icon to come back and the thread is actually going fairly well. That thread is located here if you would like to contribute to it in any way.

However, from what I've seen with the beta (and it is a beta, so results are bound to be inconsistent), if you open it like a regular app, most times, it will reopen. If it doesn't, go to Spotlight and search for "Activity Monitor". From there, go and find the synergy services and quit them. If you don't know how to do this, you probably shouldn't be using the beta, as it is very inconsistent at this time and not for the faint of heart in terms of technical knowhow. Instead, if you have no idea what I just said with the termination of synergy services, just wait it out until the final release comes out, where all of these bugs, glitches, and shortcomings are hopefully addressed by the Symless team.

The only time the Synergy application opened for me was when I first installed it. As per my posts above I forcefully shut down the processes, rebooted my system, and nothing would happen. YES I KNOW WHAT THE ACTIVITY MONITOR IS WHY DON'T YOU READ THE COMMENTS NEXT TIME. I was also unable to remove the application due to the fact that the process would simply auto restart every time I forcefully shut them down. Also the applications didn't show up within startup items and yet it was not only starting during the logon but it was also restarting itself every time I shut it down in the "ACTIVITY MONITOR".  

I understand this is a beta and unfortunately its completely useless for me at this stage. I will note that there are some key features that work in 2.0 that don't work in 1.8 however seeing as i use this system for work I can't switch at this point. I'm sure the Symless Dev team will be able to sort this out. 

Edited by Lypian

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't mean to hijack the post, but I have problem with the same version on my MacBook Pro 2012. Running OSX 10.11.6. Synergy is running (in activity monitor) but I don't get any GUI. Tried restarting. Tried force restart like in the beta4 troubleshooting guide. The GUI was showing right after I installed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, Brsrkr said:

I don't mean to hijack the post, but I have problem with the same version on my MacBook Pro 2012. Running OSX 10.11.6. Synergy is running (in activity monitor) but I don't get any GUI. Tried restarting. Tried force restart like in the beta4 troubleshooting guide. The GUI was showing right after I installed it.

Did you close both processes it said to from Activity Monitor? If not, you may need to simply restart the computer overall, as is not uncommon with this Beta 4 release.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm also not getting the GUI. Macbook Pro 2016. 

Only showed the GUI the first run. I've force-closed the application, and tried a few things. I even ran the debug and tests found in the app package through the terminal. Nothing. running ./synergy2 found in Contents/MacOS, it opened a GUI showing how to allow accessibility permissions, but nothing else.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lypian,

This is not a direct one-to-one conversation. Almost nothing I said was directed solely to you. You're not the only one experiencing this issue. I suggested opening the Activity Monitor and quit services. I had said that anyone who doesn't know what Activity Monitor is probably doesn't need to be using a beta program with this amount of technical knowhow requirement. I did not attack you personally. Again, almost nowhere in that post I made did I ever make a comment against you. I had simply asserted that there is a level of technical knowledge necessary to use Synergy 2, not that you lack it. I did not see the comment where you had said you used Activity Monitor, I had missed it then. Sorry.

Now, back to your current post concerning your findings. If you want the service to terminate and not restart, restarting your Mac into Safe Mode will do it, but I assume you know how to do that (since you're using this beta) and want a better solution. Restarting the service is what Symless thinks those who want to terminate the service want to do. Synergy 2 is supposed to be as "seamless" as possible, and in that process and especially in beta software like this, you do compromise on a lot, to some, unnecessarily. We'll just have to wait for this to be ironed out.

If you want a refund, please contact [email protected] and they'll be happy to help you. They're good folk over there. I'm sorry if I've offended you, I did not intend it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now