RyanSmiley

Lose mouse when primary workstation at lock screen and mouse transitions to secondary computer

5 posts in this topic

Ryan Smile

I have an issue occurring with Synergy 1.8.8 which occurs when the primary workstation (Synergy Server) is at the lock screen. If the mouse is transitioned to client workstation. The mouse disappears and keyboard focus is set to client workstation. The user cannot transition the mouse and keyboard back to primary workstation. Since keyboard is now on the client workstation, the user cannot logon to the primary computer. Any ideas for a work around? I can only test with the newest client since the download site does not provide access to beta or previous clients.
I have confirmed this bug on a Win 7 to Win 7, and Win 10 to Win 7. Both workstations are part of a domain, and Ctrl+Alt+Del has been disabled on the Win 7 workstations. Thanks,

Ryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @RyanSmiley. Try setting Synergy's elevation on your server machine as "always." Follow the steps below.

  1. Click Edit
  2. Click Settings
  3. Set Elevate to Always
  4. Click OK
  5. Click Apply or Start

If it still doing the same thing, do the same on your client machine and let us know how it works. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Paul, I tried that out no luck. I even went the next step and gave the Synergy service "Allow service to interact with desktop" rights. I also in the Synergy Server Configure unchecked all options but "Ignore auto config clients" and "Check client every" (in case one of enable features was causing issues). Still no luck. Of Note, if you un-select "Enable clipboard sharing", it re-enables itself when the app next starts up.

Below is the debug log, the Server computer is DSP1 the Client it d-pd-dsp02. Here are steps I took to replicate error. Log on both workstations. I stopped are restart the synergy process to clear out log file (the log starts at me starting the app). Log off the synergy server workstation. Move mouse to client workstation. Mouse disappears (it actually goes to the far corner), cannot move it. But keyboard is transitioned to client workstation. Cannot transition mouse and/or keyboard back to synergy server workstation. I then stopped synergy on client workstation.

[2017-08-10T08:41:08] DEBUG: started process, session=4, elevated: yes, command="C:/Program Files/Synergy/synergys.exe" -f --no-tray --debug DEBUG --name DSP1 --ipc --profile-dir C:\Users\cadadmin\AppData\Local -c C:/Users/cadadmin/AppData/Local/Temp/qt_temp.Uh4800 --address :24800 --serial-key **removed **
[2017-08-10T08:41:09] INFO: switch from "DSP1" to "d-pd-dsp02" at 0,355

[2017-08-10T08:41:09] INFO: leaving screen

[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: open clipboard

[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: close clipboard
[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: ignored screen "DSP1" update of clipboard 0 (unchanged)
[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: open clipboard
[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: close clipboard
[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: ignored screen "DSP1" update of clipboard 1 (unchanged)
[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: sending clipboard 0 to "D-PD-DSP02"
[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: sent clipboard size=4
[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: sending clipboard 1 to "D-PD-DSP02"
[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: sent clipboard size=4


[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: dropped bogus delta motion: +624,-33

[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: dropped bogus delta motion: +589,-29

[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: dropped bogus delta motion: +533,-29

[2017-08-10T08:41:09] DEBUG: dropped bogus delta motion: +511,-29

*** This same message keeps repeating maybe 100 more times ***

[2017-08-10T08:41:14] DEBUG: dropped bogus delta motion: +510,-30

[2017-08-10T08:41:14] DEBUG: dropped bogus delta motion: +511,-29

[2017-08-10T08:41:16] NOTE: cursor locked to current screen

[2017-08-10T08:41:16] DEBUG: active sides: 0

[2017-08-10T08:41:17] NOTE: cursor unlocked from current screen

[2017-08-10T08:41:17] DEBUG: active sides: 4

[2017-08-10T08:41:20] NOTE: client "D-PD-DSP02" has disconnected

[2017-08-10T08:41:20] INFO: jump from "d-pd-dsp02" to "DSP1" at 512,384
[2017-08-10T08:41:20] INFO: entering screen

[2017-08-10T08:41:20] DEBUG: active sides: 4

[2017-08-10T08:41:22] DEBUG: discard ctrl+alt+del

[2017-08-10T08:41:27] DEBUG: desk Default window is 0x00010160

[2017-08-10T08:41:27] DEBUG: switched to desk "Default"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Of note. This was not an issue with Synergy version 1.4.15 or earlier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue between a pair of machines running Windows 10 Pro 64-bit Creators Edition, although the problem existed prior to that update.  

My workaround has been to switch the mouse an keyboard to the client machine and restart the synergy client.  (I have a KVM switch that makes this easy.) That usually unlocks the server machine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now