Strawing

Hangs when moving mouse to screen edge in win10 lockscreen

19 posts in this topic

When I startup my Win10(synergy server) without login, moving mouse point to the edge of screen(another computer in synergy), the mouse will going hang, It seems gone to another computer but it can't control and also cant go back to the host. I must turn off wifi to disconnect with the synergy client so that my mouse can be released.

Server is Win10 15063.613

Client is Win7 SP1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please try setting the elevation level of your machines. Try it with just the server machine first.

  1. Click Edit
  2. Click Settings
  3. Set Elevate to Always
  4. Click OK
  5. Click Apply or Start

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Paul Suarez said:

Please try setting the elevation level of your machines. Try it with just the server machine first.

  1. Click Edit
  2. Click Settings
  3. Set Elevate to Always
  4. Click OK
  5. Click Apply or Start

I set it into whatever Always/As Needed/Never, nothing changed, the problem hasn't solved.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Paul Suarez said:

Do you have third party firewall apps installed @Strawing?

no, it seems not the network problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please provide more details about your machines (OS, 32/64 bit, Synergy version installed, connected to the network via Ethernet or Wi-Fi, specify which one is the server). Also, post a screenshot of both machine's Synergy interface and the Server Configuration interface on your server machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Paul Suarez said:

Please provide more details about your machines (OS, 32/64 bit, Synergy version installed, connected to the network via Ethernet or Wi-Fi, specify which one is the server). Also, post a screenshot of both machine's Synergy interface and the Server Configuration interface on your server machine.

OS: Windows 10 Pro 64bit 15063.413

Connected via WIFI

System locate is Chinese Simplified (PRC)

System Account is logon as Microsoft Account

Windows spotlight is enabled in lockscreen

I think those information are concern with this problem and it can help you to reproduce the bug.

Thanks a lot.

3.jpg

4.jpg

1.jpg

2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Paul Suarez said:

Please provide more details about your machines (OS, 32/64 bit, Synergy version installed, connected to the network via Ethernet or Wi-Fi, specify which one is the server). Also, post a screenshot of both machine's Synergy interface and the Server Configuration interface on your server machine.

And I found another bug that is when the synergy language set into Chinese Simplified( 中文(简体) ),The option "Elevate" in Setting whatever you set into Always/Nerver/As Needed, after clicked OK and go back to Settings, it always turn into As Needed by itself.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2017/7/7 at 2:09 AM, Paul Suarez said:

Please provide more details about your machines (OS, 32/64 bit, Synergy version installed, connected to the network via Ethernet or Wi-Fi, specify which one is the server). Also, post a screenshot of both machine's Synergy interface and the Server Configuration interface on your server machine.

I found it's not happen in the lockscreen(the user is logon and locked), it only happens in the login screen(without any user logon, such as windows started without enter user password, or click Start - Log off)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2017/7/7 at 2:09 AM, Paul Suarez said:

Please provide more details about your machines (OS, 32/64 bit, Synergy version installed, connected to the network via Ethernet or Wi-Fi, specify which one is the server). Also, post a screenshot of both machine's Synergy interface and the Server Configuration interface on your server machine.

I got some log when it hangs.(Set log level to debug2)

https://pastebin.com/9BngLp2C

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Strawing said:

it only happens in the login screen(without any user logon, such as windows started without enter user password, or click Start - Log off)

It might not really work if there are no user accounts logged in to it. Having a user logged in and not having any user logged in at all is totally different.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Paul Suarez said:

It might not really work if there are no user accounts logged in to it. Having a user logged in and not having any user logged in at all is totally different.

Yes if it not work when no user logged that ok, but it should not stuck my mouse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please stop Synergy before logging out and check if still gets your mouse cursor stuck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem on my windows 10 synergy server.   If I boot up my windows 10 synergy server host, and do NOT login.  I can the mouse to the client screen, it will disappear from the server host but cannot move back.  I have to stop/start the synergy service on the client in order to return the cursor to the server host.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2017/7/12 at 0:23 AM, Paul Suarez said:

Please stop Synergy before logging out and check if still gets your mouse cursor stuck.

But I can't stop it when windows startup without logged.

So I think the best solution is add a option in synergy you can disable it when it in winlogon screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Paul Suarez said:

Sorry @Strawing but I'm not understanding what you wanted to say. Can you rephrase that?

Sorry of my English skills.

On 2017/7/12 at 0:23 AM, Paul Suarez said:

Please stop Synergy before logging out and check if still gets your mouse cursor stuck.

This will stop synergy, after loging out my mouse not be stucked surely.

But it happens when windows startup without enter password to login. So I can't stop synergy at this time.

I think the best solution is add a option in synergy you can disable it when windows in winlogon screen, it means make synergy only work in desktop, not worn in winlogon(lockscreen) screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Basically he's asking if there's a way to have the synergy service start on user login, NOT on system bootup.  I think this would solve the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I might be able to help explain since I am seeing this situation as well.

My environment:

Server= Windows 10 Pro Build 15063, Synergy 1.8.8-stable-25a8cb2 (64-bit), Ethernet connection, Active Directory, Elevate set to ALWAYS.

Client = Windows 10 Pro Build 15063, Synergy 1.8.8-stable-25a8cb2 (64-bit), Ethernet connection, Workgroup, configured to the right of the server.

Scenario:

Client has already been booted and has automatically signed in (it is a test system with only one user and no password).  Server is initially off.  I turn on the server and it comes up on the graphic picture sign-on.  If I sign in without touching the mouse then all is fine.  HOWEVER, if I decide to move the mouse to do something on the client and then move the mouse back to the server, the mouse will freeze on the edge of the server (right edge for me because of my configuration).  Keyboard responds as if it is still set to the client which makes signing into the server now impossible.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now