Aster

Connection issues

21 posts in this topic

I don't know how this is supposed to be set up. I have two computers, one desktop and one laptop. Desktop is connected with Ethernet to the network with a win10 64 bit os. Desktop is custom built and set as the server. Laptop is the new HP envy running win 10 64 bit as well connected via wifi to network. 

I followed the instructions to set it up, however, when going to the screen and links screen, the client was not showing up. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Aster. Please provide more details about your machines (OS, 32/64 bit, Synergy version installed, connected to the network via Ethernet or Wi-Fi, specify which one is the server). Also, post a screenshot of both machine's Synergy interface and the Server Configuration interface on your server machine.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

HEre is one. Both synergy installed. I'm gonna update with the other one in a minute.  @Paul Suarez

Capture.PNG

Capture.PNG

Edited by Aster

Share this post


Link to post
Share on other sites

Basing it on the screenshots, they are not on the same network. Server machine is on 192.168.0.x network while client machine is on 192.168.1.x network. They should be on the same network or at lease the same subnet, so long as there's no restriction set on that subnet(s) for them to communicate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok... A little lost here, but I think I understand. I connected my desktop to my modem, and i have a router for my Wi-Fi, is there a way I can connect them on a subnet? (I don't really know this stuff, but always up to learn)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Aster. Do you have your router connected to to the modem as well? If so, are they connected from the LAN port of the modem going to the LAN port of the router using an Ethernet (RJ45) cable?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would it be an option for you to have your desktop connected to the router instead of the modem? You can use an Ethernet cable to connect it to the router as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've connected the two to the same router, though the ip address is not showing the same except for the last digit. 

Capture.PNG

Capture.PNG

Edited by Aster
Attached screenshots

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you post a screenshot of your Server Configuration interface on your server machine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did the first time. But it didn't seem to do anything. I followed the instructions and went into it and changed it up. It still doesn't want to connect

Capture.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Basing it on the previous screenshots, your screen names are "Ashwin Home" and "HP Ashwin" right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I changed the screen names thanks to the edit feature. The machine names are what are showed in the last screenshot 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you hit on Apply or Start after doing changing the names? If so, please stop Synergy on both machines and reboot them. Try it again after the reboot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did twice. And rebooted then to see if that would help any at all 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you click stop on both and reboot both machines?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I did that in the begining and again recently. nothing too avail

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please post post another set of screenshots of both machine's Synergy interface and the Server Configuration interface on your server machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now