Growlf

Missing the multi-monitor configuration gui and tray icon

9 posts in this topic

I have been using Synergy for only a short while now - but really enjoying it.  I purchased the license rather than using the free edition out of a sense of gratitude - and that still persists :)

The thing is, the original edition that I installed, had a GUI configuration option that allowed me to easily add multiple monitors in a horizontal layout (more than the single monitor to either edge as the QuickSynergy application provides) - but I can no longer find it.  I also used to have a tray icon that would open that GUI whenever Synergy was running.  Due to a reinstall of several software components (Synergy being on of those) - I no longer see this behavior.  I did download and install from the git repo as well, still no joy.  Is that interface still around and I simply need the flag to accomplish seeing it again?

Also, when running just "synergy" (not synergyc or synergys) are there any flags that can be passed to it?  I am not finding that documentation either, and simply running "synergy" uses invalid values for my needs.

I am running several machines in my typical layout, 1) Windows, 2) Linux Mint, 3) Debian (with Cinnamon), CenOS 7 (with Gnome) and a Raspberry Pi (with Pixel).  NONE of these are showing the tray icon now (since I updated) and only the Windows version still has my beloved GUI available....  help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am currently running the 1.8.8 directly from GIT on all but the Windows station (1.8.4).. which I am afraid to update due to losing this GUI.

The 1.8.4 version on windows still has it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To be clear - after installing both the downloaded deb file OR compiling from scratch using the GIT repo, results in NO GUI at all.. and NO tray icon.  I end up running it from the commandline with synergys and synergyc.  .and then stopping it with 'killall synergys' etc.

 

Edited by Growlf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you post a screenshot showing the absence of GUI configuration option? I am running 1.9.0 now and have used 1.8.8 about a week ago and the user interface I have now and I had before shows normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erm.  There is nothing to screen shot, as there is no GUI - at all.  If I run the 'synergy' command by itself, it shows in my process list, but no tray icon or gui shows up.  The only way that I can run the tools is by directly executing 'synergys' and 'synergyc' on the appropriate computers with settings I managed to copy from the Windows box that still has the older version (and thus the config file was generated on it).

This is why I was asking about some flags for the 'synergy' command - like verbose output or logging.. or anything to help debug this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Growlf

Have you tried installing our official Linux packages from:

Let me know if that works for you

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/22/2017 at 8:32 AM, Andrew Nelless said:

@Growlf

Have you tried installing our official Linux packages from:

Let me know if that works for you

It DID work for me!  But not the first time. The tray icon did not show immediately, so I reset my system tray to defaults and then before I installed the 1.9.0 binary, I completely purged the app first - this time the fresh install seemed to work fine.  I think I must have done something wrong when I tried to compile the application and install it manually.  The instructions and process were a bit problematic at points and I must have resolved it incorrectly.

 

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now