Mark Richter

Connection errors, Xubuntu 14.04 server, Win7 client

8 posts in this topic

Until recently, I was using version 1.6.2 on this configuration without any trouble. After installing version 1.7.2, I cannot connect my machines. I have the server running on my Xubuntu 14.04 desktop and the client on my Win7 laptop. When I click "Start," I get the following errors: NOTE: connecting to service... NOTE: connection established DEBUG: start ipc handle data DEBUG: ipc read: IHEL DEBUG2: readf(%1i) DEBUG2: readf: read 1 byte integer: 1 (0x1) DEBUG: finished ipc handle data DEBUG: ipc hello, type=gui INFO: watchdog status: error NOTE: starting client NOTE: command: "C:/Program Files/Synergy/synergyc.exe" -f --no-tray --debug DEBUG2 --name USITHULLRML1CW7 --ipc --stop-on-desk-switch --enable-drag-drop --enable-crypto --profile-dir "C:\Users\hullrm\AppData\Local" 128.222.234.56:24800 NOTE: config file: C:/Users/hullrm/AppData/Local/Temp/qt_temp.Hp2584 NOTE: log level: DEBUG2 DEBUG: start ipc handle data DEBUG: ipc read: ICMD DEBUG2: readf(%s%1i) DEBUG2: readf: read 220 byte string: "C:/Program Files/Synergy/synergyc.exe" -f --no-tray --debug DEBUG2 --name USITHULLRML1CW7 --ipc --stop-on-desk-switch --enable-drag-drop --enable-crypto --profile-dir "C:\Users\hullrm\AppData\Local" 128.222.234.56:24800 DEBUG2: readf: read 1 byte integer: 0 (0x0) DEBUG: finished ipc handle data DEBUG: new command, elevate=0 command="C:/Program Files/Synergy/synergyc.exe" -f --no-tray --debug DEBUG2 --name USITHULLRML1CW7 --ipc --stop-on-desk-switch --enable-drag-drop --enable-crypto --profile-dir "C:\Users\hullrm\AppData\Local" 128.222.234.56:24800 INFO: service command updated DEBUG: getting elevated token, elevation required DEBUG: processes in session 1: csrss.exe, winlogon.exe, nvvsvc.exe, taskhost.exe, dwm.exe, explorer.exe, Apoint.exe, sttray64.exe, rundll32.exe, EpePcMonitor.exe, direct.exe, SCNotification.exe, sidebar.exe, lync.exe, ApMsgFwd.exe, hidfind.exe, ApntEx.exe, conhost.exe, avscc.exe, WZQKPICK.EXE, UdaterUI.exe, McTray.exe, vpnui.exe, UcMapi.exe, OUTLOOK.EXE, ExOAAgent.exe, synergy.exe, synergy.exe, cmd.exe, conhost.exe, notepad.exe, DEBUG: found winlogon.exe in session 1 DEBUG: got token 784, duplicating DEBUG: duplicated, new token: 788 INFO: starting new process DEBUG: launched syntool to check active desktop activeDesktop:Default DEBUG: processes in session 1: csrss.exe, winlogon.exe, nvvsvc.exe, taskhost.exe, dwm.exe, explorer.exe, Apoint.exe, sttray64.exe, rundll32.exe, EpePcMonitor.exe, direct.exe, SCNotification.exe, sidebar.exe, lync.exe, ApMsgFwd.exe, hidfind.exe, ApntEx.exe, conhost.exe, avscc.exe, WZQKPICK.EXE, UdaterUI.exe, McTray.exe, vpnui.exe, UcMapi.exe, OUTLOOK.EXE, ExOAAgent.exe, synergy.exe, synergy.exe, cmd.exe, conhost.exe, notepad.exe, syntool.exe, conhost.exe, DEBUG: did not find logonui.exe in session 1 DEBUG: getting non-elevated token DEBUG: duplicated, new token: 816 INFO: starting new process INFO: drag and drop enabled DEBUG: plugins dir: C:\Users\hullrm\AppData\Local\Synergy\Plugins DEBUG: loading plugin: ns.dll DEBUG: loaded plugin: ns.dll DEBUG1: starting client DEBUG1: thread 0x000019a0 entry DEBUG: screen shape: 0,0 1920x1080 DEBUG: window is 0x0005083a DEBUG: using desktop for drop target: C:\Users\hullrm\Desktop DEBUG: adopting new buffer DEBUG: opened display DEBUG1: registered event type IScreenEvents::error as 4 DEBUG1: registered event type IScreenEvents::suspend as 5 DEBUG1: registered event type IScreenEvents::resume as 6 DEBUG1: registered event type IScreenEvents::fileChunkSending as 7 DEBUG1: registered event type IScreenEvents::fileRecieveCompleted as 8 DEBUG1: registered event type ClientEvents::connected as 9 DEBUG1: registered event type ClientEvents::connectionFailed as 10 DEBUG1: registered event type ClientEvents::disconnected as 11 NOTE: started client NOTE: connecting to '128.222.234.56': 128.222.234.56:24800 DEBUG1: connecting to server DEBUG1: registered event type IDataSocketEvents::connected as 12 DEBUG1: registered event type IDataSocketEvents::connectionFailed as 13 DEBUG1: registered event type IStreamEvents::inputReady as 14 DEBUG1: registered event type IpcServerProxyEvents::messageReceived as 15 DEBUG1: registered event type IpcClientEvents::messageReceived as 16 DEBUG: event queue is ready DEBUG: add pending events to buffer DEBUG: add pending events to buffer DEBUG1: registered event type IpcClientEvents::connected as 17 DEBUG2: writef(IHEL%1i) DEBUG2: wrote 5 bytes DEBUG1: registered event type IStreamEvents::outputFlushed as 18 DEBUG: accepted ipc client connection DEBUG1: registered event type IStreamEvents::inputShutdown as 19 DEBUG1: connected; wait for hello DEBUG1: registered event type ISocketEvents::disconnected as 20 DEBUG1: registered event type IStreamEvents::outputError as 21 DEBUG1: registered event type IStreamEvents::outputShutdown as 22 DEBUG1: registered event type ISocketEvents::stopRetry as 23 DEBUG2: connecting secure socket DEBUG2: secure socket error: SSL_ERROR_WANT_READ DEBUG2: connecting secure socket DEBUG2: secure socket error: SSL_ERROR_WANT_READ DEBUG: start ipc handle data DEBUG: ipc read: IHEL DEBUG2: readf(%1i) DEBUG2: readf: read 1 byte integer: 2 (0x2) DEBUG: finished ipc handle data DEBUG: ipc hello, type=node INFO: watchdog status: ok DEBUG2: connecting secure socket DEBUG2: secure socket error: SSL_ERROR_WANT_READ DEBUG2: connecting secure socket DEBUG2: secure socket error: SSL_ERROR_WANT_READ DEBUG2: connecting secure socket DEBUG2: secure socket error: SSL_ERROR_WANT_READ DEBUG2: connecting secure socket DEBUG2: secure socket error: SSL_ERROR_WANT_READ DEBUG2: connecting secure socket DEBUG2: secure socket error: SSL_ERROR_WANT_READ DEBUG2: connecting secure socket ERROR: secure socket error: SSL_ERROR_SSL ERROR: error:140770FC:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol ERROR: failed to connect secure socket INFO: server connection may not be secure DEBUG1: disconnected NOTE: disconnected from server DEBUG1: stopping client DEBUG: adopting new buffer DEBUG: closed display NOTE: stopped client DEBUG: ipc disconnect, closing stream DEBUG: unloading plugin: ns DEBUG: ipc disconnect, closing stream DEBUG: ipc client disconnected DEBUG1: caught cancel on thread 0x000019a0 DEBUG: ipc client proxy removed, connected=3 ERROR: failed to launch, error: process immediately stopped INFO: backing off, wait=2s, failures=1 DEBUG: getting elevated token, elevation required DEBUG: processes in session 1: csrss.exe, winlogon.exe, nvvsvc.exe, taskhost.exe, dwm.exe, explorer.exe, Apoint.exe, sttray64.exe, rundll32.exe, EpePcMonitor.exe, direct.exe, SCNotification.exe, sidebar.exe, lync.exe, ApMsgFwd.exe, hidfind.exe, ApntEx.exe, conhost.exe, avscc.exe, WZQKPICK.EXE, UdaterUI.exe, McTray.exe, vpnui.exe, UcMapi.exe, OUTLOOK.EXE, ExOAAgent.exe, synergy.exe, synergy.exe, cmd.exe, conhost.exe, notepad.exe, DEBUG: found winlogon.exe in session 1 DEBUG: got token 824, duplicating DEBUG: duplicated, new token: 828 INFO: starting new process DEBUG: launched syntool to check active desktop activeDesktop:Default DEBUG: processes in session 1: csrss.exe, winlogon.exe, nvvsvc.exe, taskhost.exe, dwm.exe, explorer.exe, Apoint.exe, sttray64.exe, rundll32.exe, EpePcMonitor.exe, direct.exe, SCNotification.exe, sidebar.exe, lync.exe, ApMsgFwd.exe, hidfind.exe, ApntEx.exe, conhost.exe, avscc.exe, WZQKPICK.EXE, UdaterUI.exe, McTray.exe, vpnui.exe, UcMapi.exe, OUTLOOK.EXE, ExOAAgent.exe, synergy.exe, synergy.exe, cmd.exe, conhost.exe, notepad.exe, syntool.exe, conhost.exe, DEBUG: did not find logonui.exe in session 1 DEBUG: getting non-elevated token DEBUG: duplicated, new token: 856 INFO: starting new process INFO: drag and drop enabled DEBUG: plugins dir: C:\Users\hullrm\AppData\Local\Synergy\Plugins DEBUG1: thread 0x00001270 entry DEBUG: loading plugin: ns.dll DEBUG: loaded plugin: ns.dll DEBUG1: starting client DEBUG: screen shape: 0,0 1920x1080 DEBUG: window is 0x0004086a DEBUG: using desktop for drop target: C:\Users\hullrm\Desktop DEBUG: adopting new buffer DEBUG: opened display DEBUG1: registered event type IScreenEvents::error as 4 DEBUG1: registered event type IScreenEvents::suspend as 5 DEBUG1: registered event type IScreenEvents::resume as 6 DEBUG1: registered event type IScreenEvents::fileChunkSending as 7 DEBUG1: registered event type IScreenEvents::fileRecieveCompleted as 8 DEBUG1: registered event type ClientEvents::connected as 9 DEBUG1: registered event type ClientEvents::connectionFailed as 10 DEBUG1: registered event type ClientEvents::disconnected as 11 NOTE: started client NOTE: connecting to '128.222.234.56': 128.222.234.56:24800 DEBUG1: connecting to server DEBUG1: registered event type IDataSocketEvents::connected as 12 DEBUG1: registered event type IDataSocketEvents::connectionFailed as 13 DEBUG: accepted ipc client connection DEBUG1: registered event type IStreamEvents::inputReady as 14 DEBUG1: registered event type IpcServerProxyEvents::messageReceived as 15 DEBUG1: registered event type IpcClientEvents::messageReceived as 16 DEBUG: event queue is ready DEBUG: add pending events to buffer DEBUG: add pending events to buffer DEBUG1: registered event type IStreamEvents::inputShutdown as 17 DEBUG1: connected; wait for hello DEBUG1: registered event type ISocketEvents::disconnected as 18 DEBUG1: registered event type IStreamEvents::outputError as 19 DEBUG1: registered event type IStreamEvents::outputShutdown as 20 DEBUG1: registered event type ISocketEvents::stopRetry as 21 DEBUG1: registered event type IpcClientEvents::connected as 22 DEBUG2: writef(IHEL%1i) DEBUG2: connecting secure socket ERROR: secure socket error: SSL_ERROR_SSL ERROR: error:140770FC:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol ERROR: failed to connect secure socket INFO: server connection may not be secure DEBUG2: wrote 5 bytes DEBUG1: registered event type IStreamEvents::outputFlushed as 23 DEBUG: start ipc handle data DEBUG: ipc read: IHEL DEBUG2: readf(%1i) DEBUG2: readf: read 1 byte integer: 2 (0x2) DEBUG1: disconnected DEBUG: finished ipc handle data NOTE: disconnected from server DEBUG1: stopping client DEBUG: ipc hello, type=node INFO: watchdog status: ok DEBUG: adopting new buffer DEBUG: closed display NOTE: stopped client DEBUG: ipc disconnect, closing stream DEBUG: ipc disconnect, closing stream DEBUG: unloading plugin: ns DEBUG: ipc client disconnected DEBUG: ipc client proxy removed, connected=3 DEBUG1: caught cancel on thread 0x00001270 ERROR: failed to launch, error: process immediately stopped INFO: backing off, wait=4s, failures=2 DEBUG: start ipc handle data DEBUG: ipc read: ICMD DEBUG2: readf(%s%1i) DEBUG2: readf: read 0 byte string: DEBUG2: readf: read 1 byte integer: 0 (0x0) DEBUG: finished ipc handle data DEBUG: empty command, elevate=0 INFO: service command updated The IP address is correct. Here is what's in the configuration file (C:/Users/hullrm/AppData/Local/Temp/qt_temp.Hp2584): section: screens end section: aliases end section: links end section: options relativeMouseMoves = false screenSaverSync = true win32KeepForeground = false switchCorners = none switchCornerSize = 0 end Since I don't see any screens, I'm thinking this might be part of the problem, but I can't see how to change that. My server configuration file is unchanged since 1.6.2 and contains the following: section: screens USITRICHTMD1C: USITHULLRML1CW7: end section: links USITRICHTMD1C: right = USITHULLRML1CW7 USITHULLRML1CW7: left = USITRICHTMD1C end And the log file on the server shows this: ERROR: dup error: 2 DEBUG1: logging to file (/home/richtm/.synergys.log) enabled DEBUG: opening configuration "/home/richtm/.synergy.conf" DEBUG: configuration read successfully ERROR: dup error: 2 Any advice would be greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm also seeing this, as of 5/8/2015, my configuration is a Win8.1 server, Ubuntu 14.04 client. It's the Ubuntu client that won't start. --Mike Elkins

Share this post


Link to post
Share on other sites
Similar situation. After 1.7.2 connections time out. The IP listed in the connection failures on the client is part of the list of (six) IPs on the server. Setting the correct IP in the interface setting in preferences leads to:: [code] FATAL: failed to start server: cannot bind address: The specified address is not available from the local machine DEBUG1: caught cancel on thread 0x00000d40[/code]

Share this post


Link to post
Share on other sites
One more potentially helpful piece of information: enabling/disabling SSL makes no difference

Share this post


Link to post
Share on other sites
Please could you post the log with SSL disabled?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I edited the settings on my Windows 7 client, turned off SSL and I now have a connection that works. Even the screen saver sync works. However, the copy-and-paste does not work - if I try to copy something on the Win screen and paste it on the Linux side, it fails. Copy from the server side pastes fine on the client. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nick, at this point in time, is disabling SSL a diagnostic experiment, a temporary work-around, or a longer term workaround? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now