David Woods

Accents appearing above characters on client

5 posts in this topic

I have a Surface Pro host using windows 10 and an iMac OS Sierra both on 1.8.4.

After the PC has woken from a sleep the client when typing will type characters with the accent above but when i bring the cursor back to the host, the host types normal. On a previous release the client used to type double characters but only on vowels. Am I missing a setting? Or can any help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem, with a synergy server on W10, and synergy client on W7.

 

Symptoms are the same: after waking from sleep, my server keyboard types normal vowels on the server, but accented vowels on the client. When using a physical keyboard plugged into the client, there are no accents, they only appear when usign the server keyboard on the client via synergy.

 

This is completely blocking, I have stopped/restarted synergy on both machines several times to no effect.

 

This is with synergy version 1.8.4-stable-a6ff907

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great software, it is just what I needed, but

 

I have the same problem, client gets all the vowels with a close accent, however it seems to come and go at random (I have not yet observed a pattern), it is quite nerving and make synergy in practice unusable as I use the terminal in Mac all the time

 

Server Windows 10 Pro, client Mac 10.11.6

synergy 1.8.5-stable-a18eba7 (build date 31OCT16)

 

Perhaps I need to configure something that I miss?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have this problem as well.

This might not work for everyone but I've found if i open a text editor - for me i use the gnome todo app then just hold control and type a vowel that would appear accented. 

Seems to go away.

Server: Windows 10 - HP OMEN 15, Client: Ubuntu 18.04.2 - Surface pro 4

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

It's 2019 and this is still an issue. :(

The fix from Chris worked for me. Thank you!

My situation is a Win10 server and Ubuntu client.

Edited by Amalteia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now