Sign in to follow this  
Brenden Mervin

Copy/Paste Yields Chinese Characters

1 post in this topic

I looked through the other copy/paste topics, but did not find any mention of what I am experiencing, so here is the scoop: When I copy from my Linux machine (running Arch) to my Windows 10 machine, I get Chinese characters. For example, if I copy the word "test" from a terminal window on my Linux machine into a blank email (Outlook 2013), I get "猼慰瑳汹㵥昢湯⵴慦業祬洺湯獯慰散㸢猼慰瑳汹㵥挢汯牯⌺㉢㉢㉢戻捡杫潲湵ⵤ潣潬㩲昣晦晦㭦㸢整瑳⼼灳湡㰾牢㰾猯慰㹮" as the pasted text. Now, if I paste and select "keep text only" it works fine. I tried making sure the font I was using on Linux was installed on Windows, which is 'DejaVu Sans Mono', but that did not solve the issue (I also tried switching the terminal font to Courier, but I saw the same Chinese text pasted in Windows). Is there a fix for this, or is this just the way of life for my particular configuration? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem.

 

If I open a command window or a wordpad session and paste there, the characters are not Chinese.

I see the problem most when I paste either into "Skype for Business" (formerly Lynx) or a web browser.

 

Linux is Ubuntu 16.04.1 LTS

Windows 10 Enterprise version 1607 build 14393.576

 

Synergy pro version 1.8.2 Linux is Server, PC is slave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this